Izgradili smo projekte s instaliranom snagom veće od

MW

Hibridni bojleri

predstavljaju tehničko rješenje za grijanje vode s uporabom ekološki čistog izvora energije – sunca. Elektricitet iz fotonaponskih panela zagrijava vodu u spremniku. Originalno rješenje je povezivanje grijaćeg elementa direktno na panele čime se bilo kakav gubitak energije. Prednost ovog rješenja je varijabilnost položaja fotonaponskih modula, ne zahtijeva održavanje i jednostavno povezivanje spremnika na vodu. Hibridni bojler nalazi svoje mjesto ne samo u kućama, već i u pansionima i malim hotelima i restoranima.

OFF GRID sustav

sustav dizajniran je za mjesta bez priključka na strujnu mrežu. Ti sustavi nalaze primjenu na vikendicama, eko-kućama, farmama i sl. Solarni fotonaponski paneli – PV moduli pretvaraju sunčevu svjetlost u električnu energiju, izlazni napon je 230V (400V) s priključkom za aparate kao što su žarulje, punjači, radio, TV, laptop, …. Električna energija proizvedena iz fotonaponskih panela čuva se u baterijama velikog kapaciteta bez održavanja.

Proizvodnja struje za vlastite potrebe

nova zakonska regulativa u RH omogućava izgradnju fotonaponskih sustava kojima proizvodimo struju za vlastitu potrošnju u domaćinstvu. Optimiziranjem ugrađenog sustava sa potrošnjom u vlastitom domu postižemo najveće uštede. Dodatnim kombiniranjem sa hibridnim bojlerom, sustav osigurava energetsku neovisnost te maksimalne uštede u potrošnji električne energije.

Fotonaponske elektrane

Obnovljivi izvori energije su trenutni trend i nadamo se i budući. Uz povećanje stanovništva i smanjenjem izvora nafte ili plina, istraživanje i razvoj se sve više fokusira na područje obnovljivih izvora energije. Fotonaponski sustavi ili drugim riječima, solarni sustavi mogu se naći na nizinskim područjima te krovovima kuća i industrijskih objekata. Konverzija sunčeva svjetla u struju osigurava se preko fotonaponskih panela raznih veličina i performansi. Naše višegodišnje iskustvo s instalacijom ovih sustava osigurava pouzdanost naših rješenja. Do sada smo izveli projekte s instaliranim kapacitetom od preko 100 MW.